Hvordan få gjennomslag i media ?

Jeg begynte å skrive til Stortingsrepresentanter og media i mars 2021, da kunne jeg ingenting om hvordan media fungerte.

Jeg skrev til flere aviser, radiokanaler og TV-kanaler. Det gikk opp for meg for meg at det var ett enormt antall Nav saker. Og at mediene får mange e-poster om Nav-saker hver dag. Hvorfor skal de velge din sak?

Da forsto jeg at det var vanskelig å komme igjennom i en større avis med en Nav-sak.

Har skal lage noen punkter som du skal følge.

Tenker du på hvordan du skal søke på en jobb for å bli kalt inn på jobbintervju? Du må skrive slik at du trekt ut av bunken å blir vurdert som en verdig kandidat for jobben. Du må gjøre akkurat det samme for å bli trekt ut av bunken av alle Nav-sakene som kommer inn til det mediet du skriver til. Du må legge inn ditt budskap på en slik måte, at din sak blir den avisen vil skrive om.

I Media har du konkurranse med mange mennesker som prøver å selge inn sitt budskap, enten det gjelder Nav-saker, Korona-saker, barneverns-saker eller miljøvern. Det er en hard konkurranse om å komme på i media. De Nav sakene som kommer på i media, de blir som regel løst. Du helst komme på i en større avis. Som for eksempel VG: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/eKAd54/ufoer-mistet-stroemmen-nav-foreslo-laan-av-grill

https://aap-aksjonen.no/rettssikkerheten-er-avhengig-av-at-syke-og-ufore-har-journalister-med-pa-laget/

Du må gjøre slik som jeg gjorde i min kamp: https://navvelferdsstaten.com/min-kamp/

  1. Det første du gjør er å lage en tidslinje på saken din.
  2. Du tenker på budskapet ditt. Du holder deg til saken din, du kan dokumetere alt du skriver. Du må ha orden på det du skriver, hvis du kommer med mange dokumenter i en eske uten ett system. Da tar ikke media saken din.
  3. Du skriver ingen stygge ting, Ingen personangrep om noen hverken mennesker som jobber i Nav, politiske partier eller politikere.
  4. Du må tenke på en overskrift som kan selge inn historien din.
  5. Din sak må fremstå som en sak gjelder mange flere enn en enkeltsak. Dette gjelder i media og hos politikerne. De vil ikke gå inn en enkeltsaker. Har du en sak som gjelder mange flere mennesker enn deg, da tar kanskje media saken din.
  6. Bruk retorikk som jeg skrev på blogginnlegget ditt. Hvordan nå frem med ditt budskap på Stortinget: https://navvelferdsstaten.com/2022/01/07/hvordan-na-frem-med-ditt-budskap-pa-stortinget/
  7. Du skal selge inn din historie ved hjelp av følelser, får du de i avisen til å føle noe, da har du klart å selge inn i historien din. Du må huske på at det er mange tusen andre Nav-saker. Så hvis du skal klare dette. Må ikke din historien være som alle andre sin historie. Du må skrive om saken din på slik måte at den ikke er for komplisert. Husk at journalisten har liten tid.
  8. Vær systematisk. Skriv til nettaviser, lokalaviser og riksaviser. Radio og TV. Sett deg en plan og ett mål. Jobb etter det du setter opp som målet ditt.
  9. Vær alltid hyggelig, hvis de svarer deg eller ikke svarer deg. Ikke bli sur og sint.Gjør du det kommer du ingen vei, da hjelper ingen deg. Kan hende at du trenger hjelp fra den avisen en annen gang.
  10. Hvis du følger mine enkle råd. Vil det skje ting. Jeg anbefaler deg også å lese de andre punktene som er festet på bloggen min. Har tatt de med under teksten her.

Min kamp

Hva skjer når det er feil faktum?

Hva gjør du hvis du får problemer med NAV?

Aviser

Jeg kjøpte aviser og skrev til to-tre journalister i hver avis. Da fikk jeg svar, når jeg skrev til en tips side i en avis, var det ingen som svarte. Jeg skrev til redaktørene i avisen. Da fikk jeg flere svar, det var ikke alle som var like glade, men da svarte mange meg.

Tilslutt fikk jeg svar fra Khrono.no at de ville skrive om saken min: https://khrono.no/sjuk-student-vil-klaga-til-sivilombodet/589091 på grunn av at jeg hadde vært student.

Khrono skrev om meg seks ganger og jeg ble også omtalt synspunkt i BA og lokalavisen Samningen skrev om meg. Jeg fikk også førstesiden i Klassekampen i 16.07.21. Da hadde jeg forstått at jeg måtte vinkle saken på en annen måte, dette gjorde jeg. og jeg greidde å selge inn budskapet mitt.

Skriv slik at du kommer i media

Jeg spisset inn budskapet mitt og jeg fikk napp. Det var også på en tid der det var mulig å komme på i media. Det var midt på sommeren, Stortinget hadde ferie, hadde jeg vært litt senere på sommeren, som i begynnelsen av august. På den tiden begynte valgkampen ved fjorårets valg. Da er det ikke sikkert at Klassekampen vil tatt saken min.

Jeg skrev ikke om Nav med et ord. Da var det forsikring på meg saken min gjaldt: https://klassekampen.no/utgave/2021-07-16/far-ikke-forsikring Hele tiden må du tenke på hvordan vinkle saken din, slik at du selger din sak inn til media.

Jeg vil poengtere at nå har forsikringsselskapet DNB, som er forsikringselskapet til Rederiet jeg reiste for. DNB har tatt på seg ansvaret for at jeg var forsikret. Nå er det en pågående sak mellom DNB og Fellesforbundet for sjøfolk, som jeg er medlem av: https://www.vg.no/nyheter/i/rLJlMl/har-hatt-35-klagesaker-mot-nav-vant-alle

Det viktigste du gjør for å komme på med sak i media, er å få kunnskap om hva du skal gjøre. Det fikk jeg etter å ha skrevet mange e-poster og hadde lest flere bøker om emnet.

Du må også tenke på hvordan at du skal nå igjennom, hvis du ikke gir deg og tilegner deg kunnskap vil du nå igjennom tilslutt i media. Det handler om å ikke gi opp når du får motgang.

Her er bøker jeg har brukt for å selge inn min sak hos media.

En god bok som gir deg ett innblikk innen media og forteller deg hvor mye makt sosialemedier har i Norge. Alle medier er på sosiale medier. Som Facebook, Twitter og LinkedIN. TikTok og Instagram. Alle politikerene er der også! : https://www.norli.no/noe-innen-media

Det er en bok som forteller deg punkt for punkt hva du skal gjøre for å komme på i media: https://www.ark.no/boker/Mina-Gerhardsen-A-lykkes-med-media-9788282261272#product-description

En meget nyttig bok som lærer deg om å skrive på forskjellige sosiale medier: Som Facebook , Twitter og LinkedIN https://www.haugenbok.no/skrivekoden/farbrot-audun/9788202635374?gclid=Cj0KCQiAip-PBhDVARIsAPP2xc0t6KZaLVghfHhhq8NvOt7tT-bHZEa65Nwkj-Wv_8vkvqdsZErMrZ0aAsQjEALw_wcB

Husk at det er ikke farlig å skrive til Media eller til Stortingsrepresentanter. Er du hyggelig og skriver ditt budskap på en høflig og grei måte. Vil de være greie og høflige tilbake mot deg. Er du vennlig til dem du skriver til, vil du få det samme tilbake. Du skal behandle andre mennesker som du vil at de skal behandle deg.

Det er ingen heksekunst å gjøre dette. Det viktigste du trenger er Kunnskap!. Du må ikke gi deg . Står du på, vil du komme igjennom tilslutt.

Er det vanskelig å komme igjennom i media. Bruker du sosiale medier.

Jeg la ut bloggen min 4 Januar. Jeg legger ut mitt budskap om bloggen min på Twitter, LinkedIn og Facebook.

Jeg legger ut videoer om mitt budskap på TikTok, Instagram og YouTube. I sommer hadde jeg på det meste opp 70 000 mennesker som så det jeg la ut om Nav på LinkedIN på ett innlegg.

Siden 4 Januar er det mellom 30-40 000 mennesker som har sett mitt budskap på sosiale medier:https://www.instagram.com/thomashellevang/

Sosiale medier har en enorm rekkevidde, du kan nå mange mennesker. Flere mennesker enn du tror.

Jeg er en vanlig mann, hva venter du på? Kan jeg gjøre dette. Kan jeg garantere deg at du kan gjøre det samme!

Media, Regjeringen og Stortinget vårt venter på din historie med Nav!

Fakta har makta

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s