Fakta har makta.

Ikke gi opp og det nytter!

Alt i livet kan læres, enten du skal bake ett brød eller påvirke noen politisk.

Skal du bake ett brød må du lese en oppskrift, det er hvert fall lurt første gangen til du ser og erfarer hvordan du måler opp mel, salt, olje, gjær og tilsetter vesken som ikke må være for varm etter hva slags gjær du bruker. Og til du får et ferdig produkt du er fornøyd med.

Når du har bakt brød noen ganger, vil du se hvordan du gjør dette og du vil bli flinkere til å gjøre dette, på grunn av erfaring.

Det jeg kommer til å gjøre nå, er å gi deg oppskrift på hvordan du skal påvirke en Stortingspolitiker, jeg vil du skal gjøre det fordi jeg vil at du skal fortelle din historie med Nav.

Hvis mange mennesker kommer til å gjøre det, vil politikerne få høre vanlige folk sin historie. Det viktig at flest mulig mennesker gjør dette, Politikerne er avhengig av å høre folk sine historier, før de kan forandre de reformene som ikke fungerer i samfunnet vårt. Jeg håper dere vil hjelpe meg med dette, da vi vil ha en ny Nav-reform.

Kunnskap du trenger for å kunne påvirke.

Dette er en meget viktig bok om politikk.

Skal du gjøre det jeg vil du skal, nemlig å skrive til Regjeringen og Stortinget vårt. Er det en fordel at du har en viss innsikt i hvordan demokratiet vårt fungerer.

Dette er en bok som forteller deg om demokratiet, hvordan Stortinget og Regjeringen fungerer. Boken beskriver de forskjellige politiske partiene. Her får du også ett innblikk i hvordan lobbyistene jobber, de som påvirker og om media sin rolle i å sette politikk på dagsorden: https://www.norli.no/norsk-politikk-1?gclid=CjwKCAiA24SPBhB0EiwAjBgkhksCgDm6blvGYuUFu9onYHqiKkYadHe_7uOHMswKN7BwGRo5eqP9CxoCP_IQAvD_BwE



Dette er en bok som får deg til å forstå det moderne demokratiet vårt sin utvikling og hvorfor det fungerer slik det gjør: https: https://www.akademika.no/historie-og-demokrati/almlid-geir-k/reitan-jon/9788245032604?gclid=CjwKCAiA24SPBhB0EiwAjBgkhqVoQSmMIyk4UQgGufS5-KrDqqP9tna7doM-cHCET0kt7SoWF0nB_hoCf_0QAvD_BwE

Her en bok om lobbyisme jeg leste for å kunne få kunnskap til å påvirke!

Boken gir deg en oppskrift på hvordan du skal kunne kontakte de rette menneskene for å påvirke deres beslutninger: https://www.ark.no/boker/Katrine-Gramnaes-Lobby-9788243011779?gclid=CjwKCAiA24SPBhB0EiwAjBgkhvYUc66IjnUkBkzhbZqDahXgSuCL-3gHjEtZW7sm4iFO8aVeMeDPixoC9qIQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds#product-descriptio

Under punktet» ikke gi opp» har jeg skrevet om noen av bøkene jeg har lest for å få kunnskap til å skrive for å kunne påvirke: https://navvelferdsstaten.com/ikke-gi-opp/



Fakta har makta

Legg frem dokumentasjon på at du skriver er sant.

Jeg legger frem ett eksempel fra Blogginnlegget mitt som heter hvordan nå frem med ditt budskap på Stortinget. Sitat:

Regel nummer 1. Tenk på hvilket budskap du har og du må ha en løsning, i min sak, ville jeg ha sykepenger, Jeg fikk arbeidsavklaringspenger. Jeg skrev til Stortingsrepresentantene og stilte spørsmål om de kunne se på min sak, Jeg tok med tidslinje, kopier av alle innkallinger og innleggelser på sykehus og innkallinger til lege og sykemeldinger.

Dette gjorde jeg for å vise at jeg var troverdig, slik at de skulle forstå at det jeg skrev var sant. Politikerne har ikke tilgang til din journal, de vet ikke om du snakker sant. Sitat slutt.

I boken Lobby som jeg har skrevet om, står det flere eksempler på hva du skal gjøre og hva du ikke skal gjøre.

Du må alltid skrive sannheten, hvis du kommer igjennom med din sak og en politiker bestemmer seg for å hjelpe deg. Han eller hun har ingen tilgang til din journal, hvis du lyver, da vil du sette den politiker i forlegenhet. Da vil du aldri mer få hjelp på Stortinget.



Tenk positivt

Du må også være positiv, ikke skrive noe stygt om hverken de som jobber på Nav eller Politikerne. De som jobber i Nav prøver å gjøre så godt som de kan i jobben sin, ut fra de regler de har å forholde seg til. Du må sette fokus på at systemet i Nav er feil.

Jeg tar med et Sitat til fra Hvordan nå frem med ditt budskap på Stortinget.

Sitat: Regel nummer 2. Vær positiv, ikke skriv noe stygt om noen personer, hold deg til saken din. Hvis du er saklig, høflig og har respekt for den du skriver til, enten det er en Stortings representant eller en som jobber i Nav eller en lege. Vil du få respekt og et høflig svar tilbake. Jeg tenker alltid hvis du er grei mot andre mennesker, vil de være grei tilbake mot deg. Du skal behandle andre mennesker som du vil at de skal behandle deg. Sitat slutt.



Det nytter

Jeg skrev i flere uker til både Stortingspolitikere og Media før jeg kom både i Media og jeg fikk ett skriftlig spørsmål i Stortinget i mai 2021. Jeg skrev 3-4 timer hver dag. Jeg kom i gjennom, jeg vet at flere kan gjøre det samme som meg.

Du vil også komme igjennom hvis du ikke gir opp: https://khrono.no/sjuk-student-vil-klaga-til-sivilombodet/589091

De vil ikke løse enkeltsaker i Arbeids-og sosialdepartementet, hvis flere gjør som meg, da er det ikke enkeltsaker mer, og Politikerne må løse alle sakene som er i Nav. de er det mange av: https://aap-aksjonen.no/har-mediene-stroket-over-vaer-varsom-plakatens-punkt-1-5-med-sprittusj/

Hvis du følger mine enkle råd om hva du skal gjøre for å nå frem og leser bøker for å få kunnskap til å kunne påvirke. Da er du klar til å skrive til de menneskene som er i stand til å gjøre noe med Nav. Det er Regjeringen og Stortinget vårt.

Da håper jeg at du vil gjøre det samme som jeg gjorde med forrige regjering. Skriv og fortell om din historie med Nav!

Regjeringen

Etter at du har klaget innenfor fristene til Nav, du kan du gå inn å se på som jeg har skrevet litt om på «hva gjør du når du får problemer med Nav»

Etter dette skal du skrive til Arbeids-og Inkluderingsminister Hadija Tajik. Her er hennes e-post adresse: postmottak@asd.dep.no

En av hennes tre Statssekretærer må svare deg. Jamfør forvaltningsloven §11 a.

StatssekretærMaria Schumacher Walberg (Ap) · StatssekretærTruls Wickholm (Ap) · StatssekretærNancy Herz (Ap) 

https://lovdata.no/dokument/NL/lov/1967-02-10

https://www.regjeringen.no/no/tema/lov-og-rett/innsikt/veiledning-om-bestemmelser-i-forvaltningsloven-og-forvaltningslovforskriften/id2697201/

Regjeringen er et forvaltningsorgan, og hører til under forvaltningsloven, derfor må de svare deg. Stortinget er ikke et forvaltningsorgan Jamfør §1 forvaltningsloven. Stortinget trenger ikke å svare deg, slik som Hadia Tajik er pliktig å gjøre etter forvaltningsloven.

Stortinget

Etter at du har skrevet til Statsråden, skriver du til alle i arbeids-og sosialkomiteen.

Her er e-post adressene til alle i arbeids-og sosialkomiteen:

1.kirsti.bergsto@stortinget.no

2.per.lundteigen@stortinget.no

3. tuva.moflag@stortinget.no

4. anja.ninasdotter.abusland@stortinget.no

5. Henrik.Asheim@stortinget.no

6. mimir.kristjansson@stortinget.no

7. Anna.Molberg@stortinget.no

8. Dagfinn-Henrik.Olsen@stortinget.no

9. gisle.meininger.saudland@stortinget.no

10. Runar.Sjastad@stortinget.no

11. aleksander.stokkebo@stortinget.no

12. trine.lise.sundnes@stortinget.no

13. torbjorn.vereide@stortinget.no

Jeg skrev ovenfor at Stortinget trenger ikke å svare deg, min erfaring er at mange vil gjøre det.

Når du har skrevet til i arbeids og- sosialkomiteen er det bare å fortsette, da må du skrive til alle i Arbeiderpartiet og alle i Senterpartiet og etter det alle i Sosialistisk venstreparti.

Jeg skrev selv til 55 Stortingspolitikere, dette var i forrige regjering som var borgerlig. Det var flere Stortingspolitikere inne i min sak, som prøvde å løse den med Torbjørn Røe Isaksen, han ville ikke løse min sak. Han ville ikke gå inn i enkeltsaker.

Derfor er det veldig viktig at flest mulig som har problemer med Nav, skriver til Regjeringen og Stortinget, og forteller sine historier, Da er det ikke enkeltsaker lenger, da vil politikerene se alle sakene som er i Nav, og de må løse disse. Får en fokus på disse sakene må politikerne løse dette, se bare på Strømprisene, det samme skjedde der også. Fokus på saken, det samme kan skje med Nav sakene, hvis det blir et fokus på dette.

Det er grove systemfeil i Nav, som går utover enkeltmennesker i Norge og det går utover familiene deres. Dette skjer i et av verdens rikeste land, jeg tenker at hvis Nav hadde hjulpet disse på en fornuftig måte og at de hadde fulgt norsk lov, hadde prisen enkeltmennesket og samfunnet vårt måtte betale, ville den vært lavere enn den er i dag.

Jeg har skrevet det tidligere, det er kun Stortinget og Regjeringen som har makt til å forandre Nav. Vi må få en ny Nav-reform i landet vårt, Nav er ikke en velferdsstat verdig.

Nå er det Arbeiderpartiet og Senterpartiet som styrer, og de er avhengig av støtte fra SV. Får dere ikke medhold fra AP og SP, skriver dere til SV etterpå. SV bruker makten sin nå. Partiet er på vippen og de er opptatt av en rettferdig politikk. De er absolutt det rette partiet og kontakte.

Ta Partiene i tur og orden, første AP og SP og deretter SV.

E-post Adressene til Arbeiderpartiet: https://www.stortinget.no/nn/representantar-og-komitear/partia/arbeidarpartiet/

E-post adressene til Senterpartiet: https://www.stortinget.no/no/Representanter-og-komiteer/Partiene/Senterpartiet/

E-post adressene til Sosialistisk venstre parti: https://www.stortinget.no/no/Representanter-og-komiteer/Partiene/Sosialistisk-Venstreparti/

Regjeringen og Stortinget venter på å høre fra deg.

En kommentar om “Fakta har makta.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s