Hva skjer når det er feil faktum?

I alle saker er det viktig å sjekke at rett faktum er meldt inn til Nav fra lege og arbeidsgiver. Da det går igjen i mange saker at dette ikke er gjort riktig.

Nav kontrollerer i mange instanser at mennesker skal få utbetalt ytelser de ikke har rett på, jeg ser fra saker i media, at de har 100 leger som overprøver diagnoser fra leger og spesialister for at ikke mennesker skal få sykepenger og yrkesskadeerstatninger. Nav bruker enorme ressurser på dette. Ser ut fra de sakene jeg vet om, at det er liten eller ingen kontroll på faktum er korrekt. Når ikke blir gjort blir rett, får en følgefeil som til at faktum blir lagt grunn i saken (Feil sannhet) Det er svært vanskelig å rett opp dette med Nav i ettertid.

I FFFS, (Fellesforbundet for sjøfolk) kan vi skaffe dokumentasjon på mange Nav saker som kommer inn til forbundet, der det er feil faktum, Leger sender ikke inn de rette dokumentene til Nav, de gjør feil, arbeidsgiver sender ikke inn papirer.

Dette er forbundet er for sjøfolk, men jeg vet om flere på land der det samme blir gjort, jeg ser også på siden til http://aap-aksjonen.no/ at det går at går igjen at skader, sykdom og ulykker ikke blir registret korrekt hos Nav eller forsikringsselskapene. http://aap-aksjonen.no/ Dette skal gjøres med en gang fra arbeidsgiver når en sykdom eller ulykke oppstår.

Det samme gjelder ved sykdom og skader til sjøs, der skal det meldes inn til Sjøfartsdirektoratet og Nav https://www.sdir.no/sjofart/ulykker-og-sikkerhet/melde-og-rapporteringsplikt-ved-ulykker/#N%C3%A5r_skal_man_melde_fra?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s