Hva gjør du hvis du får problemer med NAV?

14 Viktige punkt.

0 Ta kontakt med Nav først og hør hva som er meldt inn i din sak.

1. Undersøk om arbeidsgiver har meldt inn til Nav , da tenker jeg på sykdom og skade, hvis yrkesskade skal det meldes inn til forsikringsselskap i tillegg.

2. Sjekke fakta, (faktum) at det som er meldt inn, er det som har skjedd. Både arbeidsgiver og lege kan oppfattet hva som har skjedd feil. (Sannheten om hva som har skjedd i din sak)

3. Få tak i legejournalen din, samle alle dokumenter fra Nav og alle dokumenter fra leger og spesialister. (epikrise). (Få ut journalen din hos helsevesen og hos Nav, dette har du rett til)

4. Sjekke om fagforening eller innboforsikring, dekker juridisk bistand.

5. Fastlegens plikt til melde inn yrkesskade til Arbeidstilsynet: https://www.helsedirektoratet.no/veiledere/sykmelderveileder/yrkesskade-og-yrkessykdom

6. kontakte organisasjoner som tilbyr hjelp i Nav-saker, dette kan være https://www.rettferdnorge.no som hjelper gratis med Nav og pasientorganisajoner og brukerorganiasjoner. Melde deg inn AAP aksjonen på facebook eller twitter https://www.facebook.com/groups/277768765922577/ gir dere råd hva dere skal gjøre videre. Du kan også kontakte https://foreninger.uio.no/jussbuss/saksomrader/trygderett/index.html.

7. Pasientombud, https://pasientogbrukerombudet.no/ og Navombud som er i dag bare i Agder. https://www.nrk.no/sorlandet/agder-far-landets-forste-nav-ombud-1.15541175

8. Klage til på avslag, innen for fristen til Nav. Se veiledning Nav: https://www.nav.no/no/nav-og-samfunn/kontakt-nav/klage-ris-og-ros/klagerettigheter#chapter-1

9. Bruk av media, skal en kontakte media i saken din? Lag en tidslinje som jeg har beskrevet i min kamp. Etter tidslinjen er laget, skal du skrive en hyggelig e-post og sende rundt til lokalaviser, riksaviser, nærradio, radiokanaler og tv-stasjoner om saken din. Husk å være positiv, er du positiv mot andre mennesker, vil de være positive tilbake mot deg.

10. Sosialemedier, hvis du ikke når frem i media, skriv om saken din på sosialemedier. Dette kan være: Facebook, Twitter, LinkedIn, Snapchat, Instagram, TikTok, YouTube osv.

11. Skriv til Stortinget og Regjeringen om din sak med Nav. Adresse til arbeids -og inkluderingsminister: https://www.regjeringen.no/no/dep/aid/om-arbeids-og-inkluderingsdepartementet/arbeids-og-inkluderingsminister-marte-mjos-persen/id2903214/ :

Alle Komitéen på Stortinget: https://www.stortinget.no/no/

Arbeids-og sosial komiteens medlemmer: https://www.stortinget.no/no/Representanter-og-komiteer/Komiteene/Arbeids–og-sosialkomiteen/?tab=MembersCommittee#primaryfilter

Arbeids-og sosialkomiteen på Stortinget: https://www.stortinget.no/no/Representanter-og-komiteer/Komiteene/Arbeids–og-sosialkomiteen/

Helse-og omsorgskomiteen på Stortinget: https://www.stortinget.no/no/Representanter-og-komiteer/Komiteene/Helse–og-omsorgskomiteen/

12. Finansklagenemnda. Her kan du se på lignede saker som din. Mot for eksempel et forsikringsselskap. Du vil se hvilken saker som vinner frem. https://www.finkn.no/

13. Det er Finanstilsynet som fører kontroll med finansvirksomhet i Norge. Hvis du mener at ditt forsikringsselskap har gjort feil, så kan du varsle Finanstilsynet om dette: https://www.finanstilsynet.no/nyhetsvarsel/pamelding/velkommen

14. Eksempel på innmelding av yrkesskade hos prrsonskadeadvokaten: https://personskadeadvokat.no/fagomrader/yrkesskade/?gclid=CjwKCAjw5s6WBhA4EiwACGncZSuyUmAFR-k3EaZ2wmz2wgbejmS20VvQlKC-Aph_kfCvMM6G01-KYxoCsdAQAvD_BwE

6 kommentarer om “Hva gjør du hvis du får problemer med NAV?

 1. Hei.
  Ble påkjørt på jobb og har nakke problemer i 3 år. Nav og forsikringsselskap jobber mot meg i tillegg har jeg godkjent yrkesskade fra nav og er i AAP nå. Vis man ringer nav osv ber om hjelp så blir man bare sjøvett vekk og anbefalt andre ting.

  Bestemte meg for advokat men blir bare melket, for og kunne få noe ut av yrkesskade så må man ha en stor buffer på 500 000,- noe veldig få har som er i arbeiderklassen og derfor kommer man ingen steder.

  Derfor er det viktig og passe på seg selv når man jobber, for den dagen du havner i en arbeidsulykke så vil livet ditt på allslags måte bare gå nedover, man blir psykisk syk, uttmatet, må evt selge hus/leilighet, bil osv.

  Håper ingen havner i noe sånt, for systemet er banditter.

  Liker

  1. Hei,
   Det er forferdelig å høre om din historie, du skriver at du har en nakkeskade. Da lurer jeg på om du har vært i kontakt med Nakke og kjeveskaddes Landsforening? https://www.nakkeogkjeve.no
   Et slikt forbund kan kanskje rådgi deg om veien videre. De har erfaring med slike saker som din. Og eventuelt om du kan ha krav på fri rettshjelp: https://www.statsforvalteren.no/nn/portal/folk-og-samfunn/fri-rettshjelp/ Eller om du har en forsikring som dekker advokat hjelp??
   Mvh
   Thomas Hellevang

   Liker

   1. Takk for tilbakemelding, er medlem av en organisasjon som heter Personskadeforbundet, har fått veldig god hjelp av dem. Har forsøkt med advokat men forsikringsselskap jobber bare imot og advokaten sier at vi har en god sak men til vi kommer til det punktet der forsikringsselskap skal stå får utgiftene så må jeg legge ut, og der kommer problemet, har ikke så mye penger.

    Har også vært på forskjellige behandlinger, og det eneste jeg blir informert om er at jeg må lære og leve med smerter.

    Men jeg ser mye av det du skriver om, opplever jeg også. Nav og forsikringsselskapet er flinke med og ikke svare på det man klager på men formulere alt på en annen måte, og det gjør alt veldig vansklig, i tillegg til skaden så tar veldig mye av energien.

    Liker

   2. Bare hyggelig, det er bra. Det problemet har jeg også, er du sikker på om du ikke kan få dekket advokat gjennom fri rettshjelp? Nav og forsikringsselskapene vil ikke hjelpe folk. Velferdsstaten er ikke slik som jeg trodde, velferdsstaten fungerer fint så lenge du ikke blir syk eller skadet.

    De menneskene som skal hjelpe deg, gjør det motsatte. Ja, det å kjempe mot forskjellige instanser innenfor forvaltningen tar masse energi og tid.
    Jeg ser alle menneskene som får livet sitt ødelagt i et av verdens rikeste land. Det er en stor skam og må forandres.

    Liker

 2. Det blir veldig vansklig å få noe fra fri Rettshjelp siden dem ser på økonomien til husstanden, apropo Nav direktøren, har du e-post adr. Har sett en god del av dine tiktok innlegg. Tenkte å forsøke å sende en mail og se om det evt kan hjelpe litt.

  Hadde satt veldig stor pris på å ta en tlf samtale med deg og få litt tips info osv. Er det en mulighet?

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s