Tore Vassbotn håper at hans sak vil føre til en lovendring, slik at brannfolk får lettere innvilget yrkesskade.

Episode 2. Tore Vassbotn har kjempet for sin sak i snart fem år mot Nav. Han fikk blærekreft med spredning og har kjempet for å få godkjent sin sak som yrkesskade, det er ikke et skikkelig lovverk i Norge på hvilke krefttyper som er godkjent som yrkesskade. Tore vant frem med sin sak på grunn av hjelpen han fikk fra samboeren sin som er lege og fra fagforeningen Fagforbundet og ved hjelpe av brannmenn mot kreft. 

Tore forteller om at han håper at dommen i trygderetten blir stående, slik at den kan hjelpe andre kreftsjuke brannfolk med deres kamper for rettferdighet, etter å ha jobbet som brannfolk og så blir de syke og må kjempe en knallhard kamp for å få innvilget en yrkesskade. Han forteller også om organisasjonen brannmenn mot kreft som hjelper med å sette kreft blant brannfolk på dagsorden og for å løfte denne problemstillingen opp i media, slik at myndighetene blir oppmerksomme på problemstillingen.

Tore Vassbotn håper at hans kamp kan være med å få en lovendring som kan styrke rettighetene til brannfolk og at de kan lettere få innvilget en yrkesskade.

https://www.podomatic.com/podcasts/thomas-hellevang/episodes/2023-03-16T04_37_25-07_00

https://open.spotify.com/episode/3CiOpQytfaa5uBgKPit9Yy?si=irdsbVWmR6KzcWZduUe5mQ

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s