Brannmannen Tore Vassbotn har kjempet for å få innvilga yrkesskade i snart 5 år. Etter at han fikk blærekreft med spredning, på grunn av jobben sin som brannmann.

Hør hans historie:

Tore Vassbotn sin Kamp.

Episode 1

Tore Vassbotn har kjempet for sin sak i snart fem år mot Nav. Han fikk blærekreft med spredning og har kjempet for å få godkjent sin sak som yrkesskade, det er ikke et skikkelig lovverk i Norge på hvilke krefttyper som er godkjent som yrkesskade. Tore vant frem med sin sak på grunn av hjelpen han fikk fra samboeren sin som er lege og fra fagforeningen Fagforbundet og ved hjelpe av brannmenn mot kreft.

I Norge er den som er syk som har bevisbyrden for å kunne dokumentere at han er syk eller skadet for å kunne få rett til en yrkesskade. Slik er det ikke i andre land. Der er det myndighetene som har bevisbyrden for brannfolk. (usikker på hvordan det er for andre yrker)

De har hentet ut forskningsrapporter fra USA, Canada og Australia. Der blir brannmenn trodd på at enkelte krefttyper kan føre til en yrkesskade, som er det motsatte av Norge.

Når en skal se på vilkårene for å få godkjent kreften, brukte de WHO (verdens helseorganisasjon) sin oversikt over hvilke stoff som kan føre til kreft.

Blir dommen i trygderetten stående vil dommen hjelpe andre brannmenn som får kreft, dette vil forhåpentligvis hjelpe hvis en får en lovendring.

Brannmannen forteller om sine erfaringer og kampen han måtte kjempe for å vinne frem sin sak mot Nav.

https://www.podomatic.com/podcasts/thomas-hellevang/episodes/2023-03-16T04_37_25-07_00

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s